Mainos
Mainos

Soini: Annettu raha ei pankeissa pysy

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini hyökkäsi ryhmäpuheenvuorossaan voimakkaasti ja värikkäästi hallituksen tiedonantoa vastaan.

Soini kritisoi voimakkaasti sitä, että kansanedustajat ovat saaneet vakuussopimuksen käsiinsä hyvin myöhään ja osa siitä on salattu. Soini sanoi saaneensa kokonaisen 130-sivuisen vakuussopimuksen luettavakseen vasta tuntia ennen puheenvuoroaan.

Soinin mukaan Espanjan pankit saa pelastaa, mutta ei suomalaisten veronmaksajien varoilla.

- Annettu raha ei pankeissa pysy.

Soini ihmetteli puheenvuorossaan myös sitä, mihin Kansainvälinen valuuttajärjestö IMF on kadonnut puhuttaessa Espanjan pankkituesta. Aikaisemmin sen mukana olo on ollut Soinin mukaan hallituksen johdonmukainen vaatimus.

Soini viittasi puheenvuorossaan myös Ylen tilaamaan gallupiin, jonka mukaan 66 prosenttia suomalaisista on sitä mieltä, että Suomen vastuita eurokriisissä ei pidä enää kasvattaa. Hallituksen linjoilla olevia oli tässä gallupissa vain 20 prosenttia vastaajista.

- Hyvät ministerit, teillä ei ole toimillenne kansalaisten hyväksyntää, Soini totesi.

Soini ehdotti puheenvuoronsa lopuksi, että Suomen osallistumista Espanjan pankkisektorin pääomittamseen ei tule hyväksyä, ja tästä syystä hallitus ei nauti eduskunnan luottamusta.

Eduskunta keskustelee Espanjan pankkituesta varmasti pitkään. Kaikkiaan kansanedustajat ovat pyytäneet etukäteen sata puheenvuoroa.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot