Mainos
Mainos

Soini ei lähde ehdolle EU-vaaleihin: "Päätös ei ollut helppo"

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ei lähde ehdolle Eurooppaan. Soini ilmoitti asiasta hetki sitten Joensuussa perussuomalaisten puoluekokouksessa.

– Minä valitsen Suomen ja työpäivän päätteeksi kodin. Toinen vaihtoehto, työpäivän jälkeen kampeaminen Ikea-kalustettuun Brysselin-kämppään, jää hopealle, Soini sanoi puheessaan.

– Päätös ei silti ollut helppo. Eurooppalainen uranäkymä ei minulle sellaisenaan enää toistu. Olisin voinut lähteä ja olisin saanut lähteä, mutta päätin jäädä.

Soinin EU-ehdokkuudella on spekuloitu jo kauan. Lähtö EU-ehdokkaaksi olisi tarkoittanut sitä, että Soini olisi jättänyt kotimaan politiikan kokonaiseksi viideksi vuodeksi. Hän nimittäin kertoi aiemmin, että jos hän lähtee EU-ehdokkaaksi, hän istuu siellä koko kauden.

Soinin jääminen kotimaan politiikkaan tarkoittaa sitä, että hän tähtää pääminimisteriksi eduskuntavaaleissa 2015. Puolue on asettanut tavoitteekseen olla maan suurin ja samalla pääministeripuolue eduskuntavaalien jälkeen.

Perussuomalaisten puoluekokous jatkuu koko viikonlopun Joensuussa. Tänään puolueelle valitaan muun muassa uusi puoluesihteeri sekä varapuheenjohtajat.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme