Mainos
Mainos

Soini: "Ei mulla ole kristallipalloa, onko se kyllä vai ei"

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ei suostunut kertomaan MTV3:n Huomenta Suomi -ohjelmassa, lähteekö perussuomalaiset mukaan hallitukseen, joka kannattaa Portugalin tukipakettia.

—Ei mulla ole kristallipalloa, onko se kyllä vai ei. Hallitusneuvottelut käydään sen jälkeen kun tämä paketti menee ratkaisuun. Jos Suomen eduskunnan kanta on kyllä, asia on sillä kertaa selvä. Jos paketti menee nurin, mitä hyötyä on pohtia, jos sitä, jos tätä.

Soinia on syytetty takinkääntämisestä Portugali-kannan suhteen.

—En kai minä hallitusneuvotteluja kävisi, jos vastaus olisi koko ajan ei.

"Minä olen nöyrä viestintuoja"

Soini kuitenkin korostaa, että puolue suhtautuu kielteisesti Portugalin tukemiseen. Suuressa valiokunnassa perussuomalaiset äänestävä pakettia vastaan.

—Tämä on vakava asia. Me olemme olleet tukipaketteja vastaan ja äänestämme niitä vastaan.

Soini sanoi tiedostavansa vastuun, jos perussuomalaisten kielteinen kanta johtaa uuden talouskriisin leviämiseen euroalueella.

—Sanoin aikanaan, että missä EU, siellä ongelma. En minä ole aiheuttaja, minä olen nöyrä viestintuoja. Olisi kannattanut ottaa sanoma vakavasti. Jonainen päivänä voi tulla aika, jolloin velkasanaaraus on välttämätön.

Titanic kohti jäävuorta

Soini kritisoi suurten EU-maiden käyttäytymistä.

—On se aika erikoista, että suuret maat ovat sanoneet ensin, että tämä on hieno eurooppalainen projekti, älkää te populistit höyrytkö, ja sitten kun ollaan suossa, sanotaan, että Soini tule, ja pelasta koko asia. En minä niin mahtava mies ole.

Pelastamisella Soini selvittää tarkoittavansa, että häntä pyydetään mukaan veneeseen soutamaan, kun hän itse on sanonut, että Titanic menee kohti jäävuorta.

Soini pitää hallitustunnustelija Jyrki Kataisen eilistä ratkaisua erottaa hallitusneuvottelut Portugali-päätöksestä oikeana.

—Hän on vastuullinen mies. Hallitusneuvotteluissa edetään mielestäni oikein. Mikä olisi parempi menettely?

(MTV3)

Katso perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin haastattelu: (Huomenta Suomi 4.5.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme