Mainos
Mainos

Soini: Eläkekatto neljään tonniin

Eläkekatoksi riittäisi neljätuhatta euroa kuussa, sanoo perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini. Soini kommentoi eläkeyhtiöiden johtajien huippueläkkeitä kiertäessään toritilaisuuksissa puolueensa eduskuntaryhmän kesäkokouksen jälkeen Keski-Suomessa.

Soini huomautti, että monissa eläkeyhtiöissä ammattiyhdistysliikkeen johtajat ovat olleet päättämässä palkoista, bonuksista ja eläkkeistä.

Hallituksen budjettiriihestä tulleista tiedoista Soini totesi, että myös perussuomalaiset haluaa pidentää työuria mutta ei eläkeikää nostamalla.

Soini esitteli ajatusta Timon tilipussista eli siitä, että työn sivukuluja pienennettäisiin niin, että työllistäminen olisi halvempaa. Vaikka sosiaaliturva- ja työttömyysvakuutusmaksuja maksettaisiin yhtä palkansaajaa kohti vähemmän, olisi Soinin mukaan myös maksajia pian enemmän.

Soini kehotti hallitusta rukkaamaan kuntarakenneuudistustaan niin, että liitoskuntien työntekijöiden viiden vuoden työsuhdeturvasta luovuttaisiin.

(MTV3–STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme