Mainos
Mainos

Soini: Jihadismille ei pidä antaa periksi

Ulkoministeri Timo Soini (ps.) sanoo, että terrorille ei saa antaa periksi. Soini puhui Pariisin iskuista MTV:n Seitsemän uutisissa.

– Elämän on jatkuttava hankalasta tilanteesta huolimatta. Terrori ja väkivalta eivät saa voittaa. Mikään totalitäärinen ideologia ei ole voittanut aiemminkaan: ei kommunismi, ei fasismi. Ei tule jihadismikaan voittamaan, sille ei saa antaa periksi, sanoi Soini.

Äärijärjestö Isis on ilmoittanut tehneensä-iskut. 

–  On äärimmäisen vakavaa, jos ISIS paljastuu iskujen tekijäksi, mutta sitä ei ole vielä pystytty todentamaan. Silloin ISIS olisi muuttanut taktiikkaansa. Se on yleensä keskittynyt levittämään kalifaattiaan ja iskenyt armeijaan tai poliisiin. Nyt on isketty siekailematta tavallisiin ihmisiin heidän vapaa-aikanaan.

Soinin mukaan terrorilla pyritään lietsomaan pelkoa.

– He yrittävät ajaa omaa asialistaansa ja saada aikaan pelkoa, epäjärjestystä ja huolta. Avoimen yhteiskunnan ja ihmisoikeuksien puolustajana meidän ei pidä tehdä asioita heidän ehdoillaan vaan heitä vastaan, sanoi Soini.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme