Mainos
Mainos

Soini: EU:n rajaviranomaisen tuen tarvetta liian aikaista arvioida

Ulkoministeri Timo Soinin (ps.) mukaan on vielä liian aikaista arvioida, voisiko Suomi vastaanottaa EU-kumppanien tukea itärajan valvontaan.  

Hallitus linjasi eilen, että se on valmis rajaturvallisuusyhteistyön tiivistämiseen Euroopan unionissa sekä EU:n rajaturvallisuusviraston roolin vahvistamiseen. EU-maiden sisäministerit keskustelevat ulkorajavalvonnan tehostamisesta kokouksessaan maanantaina.  

Soinin mukaan kyse on olemassa olevien resurssien, rajaturvallisuusvirasto Frontexin vahvistamisesta.  

– Sen toimintaa me tuemme. Ei mennä nyt asioiden edelle. Meillä on olemassa olevaa resurssia, jota voidaan käyttää tarpeen tullen myös Suomessa.  
Soini varoi kuitenkaan arvioimasta, voisiko EU-kumppanien apu olla ajankohtaista jo nyt.  

– En lähde spekuloimaan, onko sen aika nyt, vaan kaikki tekijät koskevat Suomea kuin kaikkia muitakin maita.  

Soini tutustui muiden perussuomalaisministereiden kanssa aamulla Sallan raja-aseman toimintaan.  

Soinin mukaan hallituksen on varauduttava siihen, että itärajan valvontaan tarvitaan lisärahaa. Sallassa vieraillut Soini ei halunnut vielä arvioida kuinka paljon rahaa tarvittaisiin, mutta rajavalvonta ei hänen mukaansa saa olla rahasta kiinni.  

Perussuomalaisministerit ottivat kantaa myös keskusteluun Dublin-järjestelmästä. Puolueen mukaan on palattava siihen, että jokainen turvallinen kauttakulkumaa rekisteröi omat turvapaikkahakijansa.  

–  Mikäli Dublin-järjestelmän toimivuutta ei kyetä palauttamaan, hallitus valmistautuu poikkeuksellisiin kansallisiin toimiin vastaavien vaikutusten varmistamiseksi, perussuomalaiset sanoo.
  
  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme