Mainos
Mainos

Soini: EU-rahastosta voi tulla kynnys hallitukseen menolle

EU:n talouskriisistä ja vakausrahastosta voi tulla kynnyskysymys perussuomalaisten hallitukseen menolle. Näin sanoi puheenjohtaja Timo Soini puolueen talousohjelman julkistuksessa.

— Kyllä mua kylmää se tilanne, mihin Suomi ollaan sitomassa parin viikon päästä, Soini viittasi päätökseen vakausrahaston kasvattamisesta.

Päätöksen ajoitus on Soinin mukaan harvinaisen hankala.

—Ensin katsotaan tietysti, mikä se päätös on. Se tulee kaikille inhottavasti, eduskunta on vaalilomilla eikä uutta ole valittu.

Perussuomalaisten tärkeimpiä taloustavoitteita ovat Soinin mukaan suomalaisen työn ja yrittämisen edistäminen, talouskasvun tukeminen ja valtion velan vähentäminen.

Talouskysymysten lisäksi Soinia vaadittiin avaamaan puolueen aikeita laajemminkin. Soini vastasi puolueen kannattavan kaksikielistä Suomea. Pakkoruotsin sijaan ruotsinkielisten tulisi kuitenkin hänen mukaansa ajaa isompia, tärkeämpiä asioita.

— Tämmöisen pakkoruotsin ja virkamiesruotsin perässä roikkuminen ei vaan toimi.

Kuntien pakkoliitoksia puolue vastustaa, vaikka Soini vitsaili, että Kauniaisen voisi liittää Espooseen koska vain.

Kaikkiaan tilaisuudessa herkuteltiin ajatuksella vaalivoitosta.

— Nyt on Suomen kansalaisilla ainutlaatuinen tilanne sekoittaa pakka kolmen vanhan puolueen osalta, Soini sanoi.

(MTV3)

Katso Eeva Lehtimäen juttu:

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot