Mainos
Mainos

Soini EU:ssa: Äijälle riittää kysyntää

EU-vaalien äänikuninkaan Timo Soinin neuvottelut hänen ryhmävalinnastaan europarlamentissa ovat loppusuoralla. Soinin mukaan ryhmäasiaan on tarkoitus saada selvyys vielä ennen juhannuspyhiä.

Soini ei suostu vielä lainkaan valottamaan ryhmävalintaansa. Hänen mukaansa monista parlamenttiryhmistä löytyy fiksua porukkaa, mutta parlamentissa on myös sellaisia tahoja, joiden kanssa Soini ei halua olla missään tekemissä.

- Maahanmuuttokysymys ei ole minulle mikään peruste valita ryhmää, Soini painottaa.

Se on Soinin mukaan selvää, että hän ei jää parlamenttiryhmien ulkopuolelle, sillä ryhmäjäsenyyden myötä mepeille avautuvat valiokuntapaikat ja muut yhteistyömahdollisuudet.

- Mutta ryhmäkuria en aio noudattaa. En ole koskaan noudattanut enkä noudata nytkään. Teen itse omat ratkaisuni.

Soinin mukaan neuvotteluprosessi on ollut mielenkiintoinen, sillä kysyntää perussuomalaisten ensimmäisellä mepillä on ollut.

- Yllättävän hyvin ne tuntuvat siellä Euroopassa äijän tietävän. Ei ole ollut epäselvää, että mikä mies sinne on tulossa, Soini kertoo.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme