Mainos
Mainos

Soini haukkui Britannian vaalitavan

Perussuomalaisten puheenjohtaja, europarlamentaarikko Timo Soini moittii kovin sanoin Britannian vaalitapaa. Walesissa vaaleja seuraava Soini pitää Britannian vaalilakia epädemokraattisena ja äärimmäisen epäoikeudenmukaisena.

Britannian vaalisysteemissä maa on jaettu 650 vaalipiiriin, joista jokaisesta valitaan vain yksi kansanedustaja eli MP. Vaalipiirin voittoon riittää yhdenkin äänen ero. Tästä vaalitavasta johtuen valtakunnalliset gallupit voivat heittää suurestikin vaalien lopputuloksesta.

- Kyllähän tämä on aivan mahdotonta. Näyttäisi siltä, että työväenpuolue olisi ehkä nelisen prosenttia liberaalidemokraatteja edellä äänissä, mutta se on saamassa kuitenkin pari sataa paikkaa enemmän parlamenttiin, hämmästeli Soini Huomenta Suomen puhelinhaastattelussa.

- Tämä on raa´alla tavalla epäoikeudenmukainen vaalilaki. Se sortaa pieniä puolueita.

Soini kiitteli sitä, että Suomessa vaalilaki on menossa toiseen suuntaan. Kiitosta Soini antoi kuitenkin hallitukselle vaalilain muutoksista tyypilliseen tapaansa piikittelevään sävyyn:

- Jos Suomen hallitus nyt vain lupauksensa edes tässäkään asiassa pitää.

Kaikki uutiset vaaleista: Brittivaalit

(MTV3)

Britannian vaaleja kommentoivat ulkoministeri Alexander Stubb sekä puhelimitse europarlamentaarikko Timo Soini (Huomenta Suomi 7.5.2010)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot