Mainos
Mainos

Soini hermostui maahanmuuttajakeskustelusta

Perusuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini hermostui MTV:n kuntavaalitentissä, kun häntä vastaan esitettiin kritiikkiä perussuomalaisten epäillystä ulkomaalaisvihasta.

RKP:n puheenjohtaja Stefan Wallin tiedusteli Soinilta, mitä mieltä tämä on joidenkin perussuomalaisten ehdokkaiden rasistisista kommenteista.

- Haluaisin tietää, aikooko Soini puuttua puoluetovereidensa paikoin jopa julmiin lausuntoihin, Wallin sanoi.

Soini painotti, etteivät perusuomalaiset vihaa ketään.

- Me katsomme, että kun tullaan Suomeen, niin tullaan osaksi meidän yhteiskuntaamme. Silloin noudatetaan meidän lakejamme, tehdään työtä samoilla veroilla ja eduilla kuin muutkin. Se on vaan niin, että jos ulkoa tuleva ohittaa asuntojonossa jonkun, joka on ollut siinä pitkään, niin se herättää katkeruutta. Näistä asioista on keskusteltava avoimesti, Soini totesi.

Soinilta kysyttiin, mitä mieltä hän on turkulaisen perussuomalaisten ehdokkaan Jiri Kerosen blogi-lausunnoista. Kerosen mukaan "ihmisellä on täysi oikeus sanoa vihaavansa nekruja, jutkuja, hurreja ja ryssiä, koska kyseessä on ihmisen oma mielenilmaus."

- En käytä tuollaista kieltä, Soini sanoi.

Kun Soinilta tivattiin, miksi perussuomalaisilla on ehdokaslistoillaan ehdokkaita, joiden mielipiteitä puoluejohtaja ei voi jakaa, Soini hermostui.

- Hyvänen aika! Te tiedätte aivan hyvin, että osastot asettavat ehdokkaat ja kansa äänestää.

Soini tyrmäsi, että hän piiloutuisi asiassa puolueosastojen taakse.

- Älkää olko naurettavia! Minä olen kertonut mikä on puolueen linja, ja että minä en käytä tuollaista kieltä. Eikö se tullut selväksi?

Soini alleviivasi, että keskustelua maahanmuuttoasioista on käytävä.

- Natsilippuja ja muita ylilyöntejä en kuitenkaan hyväksy.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme