Mainos
Mainos

Soini hiillosti alv:stä, Kiviniemi kiitti kotihoidon tuesta

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ihmettelee SDP:n ja vasemmistoliiton vaikutusvaltaa hallituksessa, kun arvonlisäverotusta kiristetään vastoin vasemmistopuolueiden vaalilupauksia.

– Mikä teidän vaikutusvaltanne tässä mahtavan Kataisen, absoluuttisen mahtavan Kataisen hallituksessa on? Soini kysyi eduskunnan kyselytunnilla.

SDP:n puheenjohtaja valtiovarainministeri Jutta Urpilainen myönsi, että päätöksiin sisältyy vaikeita ja kipeitä ratkaisuja. Hän vakuutti olevansa ylpeä siitä, että veronkorotukset tehdään oikeudenmukaisella tavalla.

Keskustan puheenjohtaja Mari Kiviniemi kiitti hallitusta kotihoidon tuen jättämisestä ennalleen. Hänen mielestään keskustan välikysymys esti tuen leikkaamisen.

Kiviniemi arvosteli ruuan arvonlisäveron kiristämistä. Hän kritisoi kehysriihipäätöksiä myös siitä, että päiväkodeilta, kouluista, vanhustenhoidosta ja terveydenhoidosta ollaan leikkaamassa.

Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) myönsi osan kritiikistä.

– Moni on kovilla silloin, kun taloutta laitetaan kuntoon, Katainen sanoi.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme