Mainos
Mainos

Soini sanailee "hillotolpasta", mutta mitä se oikein tarkoittaa?

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini on kommentoinut tuoreita kannatuslukuja.

Ylen gallupissa keskustan kannatus on noussut 25,5 prosenttiin selvästi edelle kokoomusta. Perussuomalaisten kannatus putosi 1,5 prosenttiyksikköä syyskuusta, ja se on nyt käytännössä tasoissa SDP:n kanssa.

Soini kirjoittaa blogissaan, että keskustan nousu on "raastavan kovaa". Hänen mukaansa perussuomalaiset on menettänyt kannatustaan "Kepulle", ja maakunnissa on siksi taistelun paikka. Soinin mukaan keskusta on ollut liikkeellä toreilla joka paikassa. Hän kirjoittaa, että perussuomalaisten kenttäväki oli hyvin liikkeellä, mutta kansanedustajia kaivattiin toreilla. Soinin mukaan myös hänellä itsellään oli tässä parantamisen varaa.

Soini muistuttaa joukkojaan siitä, että vaalit käydään vasta puolen vuoden kuluttua.

– Hillotolppa on huhtikuussa. Silloin veri punnitaan, kirjoittaa Soini blogissaan.

Hillotolpalla Soini saattaa tarkoittaa voittoisaa kannatuspylvästä vaalitulosohjelmissa, ja siitä seuraavaa palkintoa. Ilmaisu voi liittyä myös maaliviivapaaluun ravikilpailuissa. Soini tunnetaan innokkaana raviharrastajana.

Juttua täydennetty klo 18.56: Lisätty loppuun pohdintaa hillotolpan mahdollisesta yhteydestä raveihin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme