Mainos
Mainos

Soini ja Sipilä: Ajatukset ovat Saksassa

Valtionjohtajat ympäri maailmaa ovat osoittaneet tukensa Saksalle.

Eilen müncheniläisestä ostoskeskuksesta alkaneessa ampumisessa kuoli 10 ihmistä ja haavoittui yli 20.

Suomen pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sanoo olevansa syvästi järkyttynyt ampumisesta Münchenissä. Sipilä kirjoittaa Twitterissä, että hänen ajatuksensa ovat Saksassa.  

Ulkoministeri Timo Soini (ps.) on esittänyt osanottonsa Saksan ampumisen uhrien omaisille. Ulkoministeriön Twitter-tilillä julkaistussa kommentissa Soini kertoo, että hänen ajatuksensa ovat niin ikään Saksassa.  

Yhdysvaltojen presidentti Barack Obama sanoi AFP:n mukaan, että Yhdysvallat antaa kaiken tuen, mitä Saksa vain tarvitsee. Ennen tapaamistaan Valkoisessa talossa Obama ei tarkalleen tiennyt, mitä Saksassa oli tapahtunut. Hän kuitenkin sanoi, että uhrit ovat hänen ajatuksissaan. 

Saksan presidentti Joachim Gauck kertoi olevansa ampumisista kauhuissaan. Hän kertoo tiedotteessa, että hänen ajatuksensa ovat uhreissa ja heidän läheisissään.  

Gauck halusi osoittaa tukensa myös pelastuslaitoksen työntekijöille, jotka pelastivat ihmisten henkiä ja tukivat ihmisiä.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme