Mainos
Mainos

Soini jakoi vaalikortteja "Euroopan parhailla asukasomistajaeduilla"

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini julkisti tänään presidentinvaalikampanjansa edesmenneen Kari Tapion musiikin tahdittamana.

Soinin tarjous äänestäjille oli Luotto tulevaisuuteen -kortti, johon kampanjan mukaan sisältyvät "Euroopan parhaat asukasomistajaedut" ja "arjen bonukset". Näillä eväin mennään yhdessä kohti parempia aikoja.

"Suomen Soiniksi" esitelty perussuomalaisten ehdokas luonnehti itseään seuraavasti:

– Olen persoonallinen, itsenäinen, empaattinen, sympaattinen, itsepäinen, luja mutta lempeä, kova mutten karkea.

Soinia luonnehdittiin myös moraalia ja oikeamielisyyttä painottavaksi Suomen puolestapuhujaksi.

– Presidentinvaali on Suomen tärkein arvokeskustelu, mutta se on myös sisältövaali. Nyt kun kaikki ehdokkaat ovat pöydällä, päästään tekemään vertailuja, hän sanoi.

Minimitavoitteena on olla toisella kierroksella. Soini asetti ehdokkaiden yhteistavoitteeksi sen, että mahdollisimman moni suomalainen käy vaaliuurnalla.

– Jos voit, niin äänestä minua. Jos et jostain syystä mitenkään voi, niin äänestä ketä haluat, hän pamautti lyöden kädellä pöydästä tehoa.

– Ja kun viime eduskuntavaaleissa oli huolta, että Soinia ei voi äänestää kuin Uudellamaalla, nyt voi koko maassa, seurasi letkautus.

Perussuomalaisia arvoja puolustamassa

Soini sanoi lähteneensä ehdolle, koska perussuomalaista maailmankuvaa ja arvoja on puolustettava.

– Mielestämme kansa ei äänestä väärin. Kansa äänestää niin kuin äänestää. Ei voi olla sellainen ajatus, että Suomi olisi jotenkin tullut huonommaksi perussuomalaisten vaalivoiton myötä. Paremmaksihan se on tullut: demokratia toimii.

Soini sanoi olevansa tyytyväinen, että rasismista keskustellaan presidentinvaaleissa. Hänen mukaansa vallalla on rasistiksi leimaamista.

– Ne jotka tätä keskustelua käyvät, joutuvat käymään minun kimppuuni, ja minulla on täysin puhdas tili näissä asioissa.

Soini käytti kampanjastartissaan huomattavan paljon aikaa lempiaiheeseensa, euromaiden velkakriisiin.

– Tasavallan presidentti, vaikka ei olekaan EU-politiikan johtaja, on kuitenkin merkittävä mielipidejohtaja ja hallituksen yhteistyökumppani ulko- ja turvallisuuspolitiikassa. Kyllä tähän ajankohtaiseen asiaan tulee ottaa kantaa, hän kuittasi.

Perussuomalaisen presidenttivaihtoehdon kanta tuli selväksi.

– Olen jo parisen vuotta takonut, miten Euroopan unioni kriisiytyy. Tässä ei hyviä ratkaisuja olekaan, mutta se ratkaisu mikä Suomen on tehtävä, on se, että me emme rahoita tätä enää pennilläkään.

Linnaan tarjolle salmiakkikakkua

Soini arvelee, että yllättäisi kutsuvieraslistan suhteen myönteisesti, jos Linnan juhlien isännöintivastuu osuisi kohdalle. Kutsuttujen listalla olisi monenkirjavaa väkeä.

– Vaimo sanoi, että salmiakkikakkua saattaisi tulla listalle. Niin ja tietysti Sastamalan kutunjuustoa, hän kaavaili vaikutuksia Linnan tarjoiluihin.

Harvoin julkisuudessa esiintyvä Tiina-vaimo oli paikalla kampanjan julkistuksessa, kuten edelliselläkin kerralla, kun Timo Soini oli presidenttiehdokkaana.

– Traditiot tuovat turvaa! Mutta kampanjan käyn minä ja kampanjaorganisaatio. Linnan juhliin ja tällaisiin osallistutaan, mutta yhteishaastatteluja ei ruveta antamaan, Timo Soini rajasi.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme