Mainos
Mainos

Soini kehitteli perussuomalaisten tilalle oikeistosiipeä

Voiton huumassa tänään paistatteleva Timo Soini suunnitteli vielä 11-vuotta sitten perussuomalaisten päänmenoksi jotain aivan muuta kuin ministerinpaikkoja.

Vuodelta 2000 olevassa sanomalehti Karjalaisen haastattelussa eduskuntavaalien voittaja ennustaa, että Suomessa on viiden vuoden kuluttua, eli 2005, samanlainen oikeistopopulistinen puolue kuin Itävallassa ja Norjassa. Kokoajana olisi Soini itse. Tuolloin Jörg Haiderin ja Carl Hagenin joukot olivat erityisen suosittuja.

Soini sanoi haastattelussa luopuvansa perussuomalaisten puheenjohtajuudesta, jos uutta oikeistopopulistista puoluetta ei synny.

Soini sanoi myös, että Perussuomalainen puolue voisi olla uuden oikeistopuolueen alkio. Soini kaavaili vaihtavansa puolueen nimen edistyspuolueeksi ja asemoivansa sen poliittisesti uudelleen keskustan ja kokoomuksen väliin.

Oikeistopopulistista puoluetta ei syntynyt, ja perussuomalaiset saivat maan historian suurimman vaalivoiton vuonna 2011. Soinin johdolla.

Alkuperäinen juttu:

Lue myös:

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme