Mainos
Mainos

Soini: "Laihassakin sovussa kaikki voittavat"

Hallitus ei ole perääntymässä säästötavoitteistaan, kommentoi pääministeri Juha Sipilä (Kesk.) tänään eduskunnassa.

– Ei meillä ole mahdollisuutta perua tavoitteitamme, mutta mielellään yhdessä sovimme keinoista, kuten olen useamman kerran kertonut, Sipilä sanoo.

Myös ulkoministeri Timo Soini (PS) sanoo toivovansa, että säästötoimista saadaan vielä sopu aikaan.

– Tässä tarvitaan kaikkien osapuolten yhteisymmärrys, koska hyvässä ja laihassakin sovussa kaikki voittavat, mutta konfliktissa ja taistelussa kaikki häviävät. Ja kaikista suurin häviäjä on se, joka on kaikista heikoimmalla oksalla, Soini kommentoi.

Soini korostaa, että samat säästöt on saatava aikaan, vaikka keinoja muutettaisiinkin.

– Hallitus on ilmoittanut pääministerin suulla, että etujärjestöt ovat tervetulleita tekemään tarjouksen, jolla sama asia hoituu ja tästä hallitus tietysti pitää kiinni.

Pääministeri Juha Sipilä on ilmoittanut, että kilpailukykytoimia koskevan tiedonannon uusi päivä on keskiviikkona 30. syyskuuta.

– Tässä on nyt hyvin aikaa tehdä ratkaisu. Uskon, että ratkaisu löytyy. Hallitus yritti kaksi kertaa ja siitä ei tullut mitään. Nyt järjestöt yrittävät ja minä uskon ja toivon, että siitä tulee jotain. Ja jos vastaava paketti tulee muilla keinoin järjestöjen sopimana, niin kyllä se meille kelpaa, Soini sanoo.Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme