Mainos
Mainos

Soini: Ministerit Lindström ja Tiilikainen ovat ylityöllistettyjä

Ulkoministeri Timo Soini (ps.) pitää oikeus- ja työministeri Jari Lindströmin (ps.) ja maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikaisen (kesk.) työtaakkaa liian suurena.

Timo Soini sanoi eduskunnassa, että kahden eri ministeriön työt ovat kova rasite. Hänen mukaansa perussuomalaiset kannattaa ministerien työtaakan keventämistä.

Soinin mielestä olisi hyvä, jos hallitus keksisi asiaan ratkaisun yhdessä. Ministerinsalkkujen mahdollinen jakaminen tai vaihtaminen yli puoluerajojen ovat neuvottelukysymyksiä.

– Tietty jako on tehty, ja siinä on voimasuhteet. Jos löytyy luovuutta, että jokainen saa suurin piirtein samanlaisen painoarvon, niin tällaista mahdollisuutta ei pidä sulkea pois.

Jari Lindström sanoi eilen muun muassa Demokraatille pitävänsä työtaakkaansa kohtuuttomana. Hän kertoi, että työministerin tontti on hänen ominta aluettaan ja siinä on hänelle ihan tarpeeksi töitä. Lindströmin mielestä oikeusministerin tehtävät voisi antaa jollekin muulle.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sanoi puolestaan eilen, että oikeus- ja työministerin työkuorma on ollut pidempään nähtävissä. Sipilän mukaan ratkaisuna voi olla myös se, että esimerkiksi oikeusministerin salkkua otetaan hoitamaan puolueeton ulkopuolinen ministeri.

Soini ei ottanut kantaa siihen, haluaako perussuomalaiset pitää oikeusministerin salkun itsellään.

– Katsomme tämän kokonaisuuden. Järkevä hallitus tekee järkeviä ratkaisuja.

Perussuomalaiset valitsee kesäkuussa uuden puheenjohtajan. Maanantaina ehdokkaaksi ilmoittautunut Sampo Terho sanoi, että jos hänet valitaan puheenjohtajaksi, hän ottaa keskeisen salkun hallituksessa. Soini haluaa jatkaa ulkoministerinä.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme