Mainos
Mainos

Soini moittii kuntapolitiikkaa näköalattomuudesta

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini arvostelee kunnanvaltuustojen politiikkaa vastuunpakoiluksi.

Timo Soinin mukaan ryhmäkuri ja konsensuksen tavoittelu on johtanut siihen, että kuntalaisten mielipiteet sivuutetaan kunnallispäätännässä, jotta puolueet voisivat säilyttää valta-asemansa. Kuntalaisten mielipiteet sivuuttava politiikka ilmenee yleensä joko yhden puolueen ylivaltana tai valtuustoryhmien ryhmäkurina.

Soini sanoo STT:lle, että lisääntyvä vallankäytön trendi näyttää olevan vaatimus palvelujen karsimisesta ja keskittämisestä talouteen vedoten. Soini muistuttaa, että kunnan tehtävä on tuottaa palveluja jokaiselle veronmaksajalle eikä tehdä bisnestä.

Kunnallisvaaleissa Perussuomalaisten tavoitteena on kaksinkertaistaa kannatuksensa. Korkealle asetettu tavoite perustuu mm. Ylen Taloustutkimuksella teettämään kyselyyn, joka lupaa kannatuksen nousua 1,8 prosenttiin. Viime kunnallisvaaleissa kannatus oli 0,7 prosenttia. Puheenjohtaja Soini tavoittelee puolueelleen nykyisten 109 valtuustopaikan kasvua 150-170:een.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot