Mainos
Mainos

Soini ottaa kunnian EU-vastaisuudesta

Suomessa EU:n kannattajia on yhtä paljon kuin vastustajia.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini pitää puolueensa ansiona sitä, että EU-jäsenyyden vastustajia on Suomessa yhtä paljon kuin kannattajia. Iltalehden teettämän kyselyn mukaan molempiin ryhmiin kuuluu 43 prosenttia kansalaisista.

Soini avasi tänään perussuomalaisten puolueneuvoston kokouksen Ikaalisissa. Hänen mielestään perussuomalaiset on ainoana eduskuntapuolueena puolustanut itsenäisyyttä.

Soinin mukaan puolue löi itsensä lopullisesti läpi presidentinvaaleissa. Hän pitää eduskuntavaaleissa mahdollisena jopa perussuomalaisten suuryllätystä, koska myönteistä palautetta on tullut yli puoluerajojen.

Soini arvosteli vahvasti hallituspuolueiden toimintaa. Hänen mielestään kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarisen on puututtava Fortumin "rökäleoptioihin". Valtiovarainministeri Eero Heinäluoman poliittisen historian suurimmaksi virhearvioksi Soini nimesi niin sanotun muuttoavustuksen.

- Ulkoministeri Erkki Tuomiojassa, joka hortoilee tukka pörrössä pitkin Kaanaan maata, näkyy EU:n yhteisen ulko- ja turvallisuuspolitiikan suuri kupla. Ranska ja Iso-Britannia käyvät täysin omia neuvonpitojaan ilman kolhoosilaivan kipparia, Soini ihmetteli.

Puolueneuvosto hyväksyy kaksipäiväisessä kokouksessaan eduskuntavaaliohjelman. Rattijuopumustuomion elokuun alussa saanut kansanedustaja Tony Halme ei ole saapunut paikalle.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme