Mainos
Mainos

Soini pauhasi hallitukselle: Mikä on linjanne?

Eduskunnassa on tänään käsitelty perussuomalaisten hallitukselle esittämää välikysymystä eurokriisin hoidosta.

Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) rauhoitteli eduskunnassa keskustelua Suomen roolista Euroopan pysyvässä kriisirahastossa.

Kataisen mukaan Suomi ei voi hyväksyä, että sille tulevien kokonaisvastuiden määrää voitaisiin kasvattaa määräenemmistöpäätöksillä. Hän sanoi, että Suomen kanta asiaan on selvä.

Katainen ei vakuuttanut perussuomalaisten Timo Soinia.

Soini tiedusteli painokkaasti, mikä hallituksen linja on kriisirahaston tapauksessa.

– Kokoomuksen ja SDP:n ristiriita huutaa taivaaseen asti vai onko kysymys pelin politiikasta? Kokoomukselle piikki on auki taivasta myöten ja vihreille käy kaikki – niin kuin ennenkin – mutta miten on muiden laita, kyseli Soini.

– Viime viikon lopulla Kataisen hallitus otti ison harppauksen kohti velkaunionia, kansallisen budjettivallan menettämistä ja Suomen täysvaltaisuuden murtamista. Suomen valtion velka tulee kasvamaan räjähdysmäisesti, kun yksi euromaa kaatuu toisensa perään ja Suomi jatkaa takaamista, jatkaa vaikka vastustaisi.

Soinin mukaan Suomen ei pitäisi osallistua näihin mekanismeihin.

– Ne rikkovat EU:n omia sääntöjä ja sorsivat pieniä ja vastuullisia jäsenmaita – erityisesti Suomea asettamalla meidät vastuuseen toisten töppäyksistä ja veloista, Soini sommitteli.

(MTV3)

Katso Matti Maunun juttu (Seitsemän uutiset 13.12.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme