Mainos
Mainos

Soini: Perussuomalaiset äänestävät homoliittoja vastaan

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini pitää tiukkaa linjaa avioliittolain muuttamista vastaan ensi viikon äänestyksessä. 

– Meillä on  vaaliohjelmassa puolueen kanta homoliittoja vastaan. Minä pidän itsestään selvänä, että meidän kansanedustajat noudattavat sitä, mihin he ovat sitoutuneet.

Perussuomalaisten Arja Juvonen oli tänään pois lakivaliokunnan äänestyksestä Uudenmaan maakuntaparlamentin kokouksen vuoksi. Juvosen uskotaan äänestävän ensi perjantaina vastoin puolueen linjaa eli tasa-arvoisen avioliittolain puolesta. Soini ei vielä kerro, tuleeko tästä Juvoselle jotain seurauksia. 

– Katsotaan mikä on tilanne ensi perjantaina. 

MTV Uutiset yrittää tavoittaa Juvosta eduskunnan kyselytunnin jälkeen, mutta kansanedustaja viestitti kommentoivansa asiaa vasta ensi viikolla. Tänään eduskunnassa osa kansanedustajista epäili, että Juvosta oli käsketty pysymään pois lakivaliokunnan kokouksesta. Soini kiistää tämän jyrkästi. 

– Eihän kansanedustajia käskytetä mihinkään. Jokainen tekee omat valintansa. Minä olen aina kertonut mikä on perussuomalaisen puolueen kanta ja mihin puolueen edustajat sitoutuvat silloin, kun ehdokkaaksi lähtevät. Me emme ota puolueen ulkopuolelta ohjeita. 

– En ole tavannut Arja Juvosta tänään. Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme