Mainos
Mainos

Soini: Perussuomalaisten Ei-linja pitää

Perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin mukaan puolueen tiukka vastustava kanta Portugali-pakettiin ja EU:n vakausjärjestelyihin pitää. Puolueen eduskuntaryhmä valtuutti tiistaina suuressa valiokunnassa istuvat edustajansa äänestämään tukijärjestelyjä vastaan.

Soinin mukaan muiden puolueiden kannoilla ei ole mitään vaikutusta perussuomalaisten linjaan, joka perustuu näkemykseen, että tukitoimet eivät toimi.

Soini ei halunnut arvioida SDP:n esittämiä vaatimuksia sijoittajavastuun toteuttamisesta Portugalin tukipaketissa.

Hänen mukaansa Portugali-päätöksen mutkistuminen entisestään kertoo siitä, miten syvää epäluulo euromaiden pelastusoperaatioita kohtaan on.

- Kovin moni ei usko, että tämä loppuu tähän. Monet tajuavat, että näitä päätöksiä tulee useampia, Soini sanoi.

Hän pitää kysymystä erittäin vaikeana myös hallitusneuvottelujen kannalta ja sanoo, ettei hallitustunnustelija Jyrki Kataista (kok.) voi moittia hallituksen muodostamisen hitaudesta näin hankalassa tilanteessa.

Soini kiisti, että puolue varautuisi oppositiotaipaleelle, vaikka se onkin jyrkällä Ei-linjallaan suurimpien puolueiden joukossa yksin.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme