Mainos
Mainos

Soini ryöpytti: Kuinka te kehtaatte?

Yksi eduskunnan Portugali-istunnon varmasti värikkäimmistä puheenvuoroista kuultiin, kun perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini astui puhujapönttöön.

– Aikoihin on eletty, kun velallinen asettaa luotonantajille aikataulun. Tämä ei varmasti ole mahdollista muualla kuin Euroopan unionissa. Tämä aikataulutus on häpeällinen! Soini aloitti voimakkaasti puheenvuoronsa.

Hän jatkoi moittimalla hallitusneuvotteluihin osallistuvien puolueiden arvostelulla.

– Vihreiden moraali tunnetaan. Entä saako tämä kokoomuksen puisto-osasto vasemmistoliitosta rinnalleen muisto-osaston? Hallituspaikka tuli, muisti meni?

– Muut tähän toimitusministeriön tiedonanto-operaatioon osalliset, kuinka te kehtaatte? Soini jatkoi.

Soini päätti pitkän puheenvuoronsa päätökseen, jonka mukaan Suomen ei tulisi osallistua Portugalin auttamiseen. Hänen mielestään tulisi sen sijaan keskittyä vaikeuksissa olevien suomalaisten auttamiseen.

Keskusta: Piikki kiinni Portugalin jälkeen

Toinen oppositiopuolue, keskusta, jatkoi Soinin jälkeen. Pönttöön astui puhumaan kansanedustaja Antti Kaikkonen.

– Olemme osallistuneet eurooppalaisiin talkoisiin Kreikan, Irlannin ja vielä Portugalin osalta, mutta mahdollisten uusien maiden suhteen on etsittävä toisenlaisia järjestelyjä.

Kaikkosen mukaan keskusta hyväksyy Portugalin lainojen takaamisen kahdella ehdolla: jos maa ei suoriudu ohjelmastaan, on valtion omaisuuden myyntiä kasvatettava, ja samalla varmistettava, että sijoittajat kantavat vastuunsa vähintään samankaltaisella järjestelyllä kuin Irlannin paketissa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme