Mainos
Mainos

Soini: Suomi liiskattiin Brysselissä

Perussuomalaisten presidenttiehdokas kaipaa hallituksen EU-politiikan mittaamista eduskunnassa välikysymyksellä.

Perussuomalaisten presidenttiehdokkaan Timo Soinin mielestä Suomen hallitus epäonnistui täydellisesti maamme elintärkeiden etujen puolustamisessa EU:n rahoituskehysneuvotteluissa. Suomen nettomaksuosuus moninkertaistuu ja maaseudun kehittämisvaroja karsitaan roimasti.

- Hallituksen ja sitä myötäilevien ns. oppositiopuolueiden matelu EU:n edessä tekee entistä selvemmäksi, ettei Suomen tulevaisuus ole tässä EU-järjestelmässä. Siitä on päästävä pois, Soini sanoo.

Soinin näkemyksen mukaan Suomen poliittinen painoarvo EU:ssa on nyt punnittu ja heppoiseksi havaittu. Hyväksytty sopimus ei puutu hänen mielestään millään tavoin suurten maiden öykkärimäisiin maataloustukiin, joita maksetaan Ranskalle vuoteen 2013 asti ja jopa Englannin kuningashuoneelle.

- Suurten maiden bulkkituotantoa tuetaan miljardeilla euroilla, eikä niihin tullut sentinkään leikkausta. Sen sijaan maaseudun kehittämiseen ja uusien ideoiden ja tuotteiden luomiseen syrjäisessä Suomessa kohdistetaan 30 prosentin leikkaukset. Hallitus varmaan mutisee taas torjuntavoitosta, Soini ihmetteli.

Soini kaipaa hallituksen EU-politiikan mittaamista eduskunnassa välikysymyksellä. Perussuomalaiset ovat Soinin mukaan valmiita allekirjoittamaan sen ensimmäisinä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme