Mainos
Mainos

Soini: Turvapaikanhakijoiden tukia ehkä karsittava

Ulkoministeri Timo Soinin (ps.) mukaan turvapaikanhakijoille maksettavia sosiaalitukia voidaan joutua karsimaan.

Soini sanoo STT:lle, ettei Suomella ole hänen mukaansa todennäköisesti varaa nykyiseen tukitasoon, koska turvapaikanhakijoiden määrä on kasvanut niin voimakkaasti.

Perussuomalaisten puheenjohtaja muistuttaa, että hallituspuolueet ovat sopineet maahanmuuton kustannusten selvittämisestä. Hän toivoo, että tämä työ etenee nopeasti, jotta saadaan faktapohjaista tietoa. Hän ehdottaa, että selvitys tehtäisiin sosiaali- ja terveysministeriön johdolla.

Soinin mukaan myös turvapaikkahakemusten käsittelyn nopeuttamisesta pitää edelleen keskustella.

– Järjestelyiden pitää olla kunnossa, jotta ihmisiä ei makuutettaisi täällä pitkiä aikoja. Ne ihmiset, joiden kohdalla perusteita ei ole, palautettaisiin pois, Soini sanoo.

Maahanmuuttoviraston mukaan turvapaikanhakijoille maksetaan vastaanottorahaa, jonka suuruus riippuu siitä, saako henkilö ateriat vastaanottokeskuksesta.

Yksinasuva saa 316 euroa kuukaudessa tai 93 euroa aterioiden kanssa. Muut yli 18-vuotiaat saavat 267 euroa tai aterioiden kanssa 76 euroa. Perheensä kanssa asuva lapsi saa 202 euroa tai aterioiden kanssa 60 euroa. 

"EU:n taakanjakoon selvä kanta" 

Syyriasta, Afrikasta ja muun muassa Afganistanista tulevien turvapaikanhakijoiden määrän raju kasvu on lisännyt uudelleen keskustelua, pitäisikö taakkaa jakaa tasaisemmin EU:n sisällä.

Nyt vastuu on kaatunut voimakkaimmin eteläisen Euroopan maille, jonne turvapaikanhakijat saapuvat ensimmäisenä.

Timo Soinin mukaan Suomen vastaus on selvä, jos komissio antaa uuden esityksen taakanjaosta.

– Meillähän on hallitusohjelman kirjaus siitä, että taakanjakoa ei pidä pakolaisista tehdä.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme