Mainos
Mainos

Soini: Turvapaikanhakijoita ei pitäisi siirtää EU-maiden välillä

Ulkoministeri Timo Soinin (ps.) mukaan EU-komission esittämä taakanjako EU-maiden välillä Välimeren alueen turvapaikanhakijoissa ei ole asianmukainen.

– Hallitusohjelma on täysin selvä, että sen pitää perustua vapaaehtoisuuteen, Soini painottaa STT:lle.

Soinin mukaan hätätilalla perusteltua väliaikaisratkaisua vastaan pitää vielä vaikuttaa, koska "väliaikaisuuksista tuppaa tulemaan pysyviä".

– Pakolaispolitiikka on eri asia, koska heidän asiat on tutkittu, turvapaikanhakijoissa ei tällaista ole. Hakijoiden siirtely ympäri Eurooppaa on uutta toimivaltaa komissiolle, mihin ei meidän mielestämme ole mitään perusteita, Soini sanoo.

Suomen kanta asiaan ratkaistaan EU-ministerivaliokunnassa keskiviikkona.

Mikäli suurin osa EU-maista kannattaa turvapaikanhakijoiden jakamista maiden välillä kriisin ensiapuratkaisuksi, komission esitys toteutuu ja Suomenkin pitää siihen sopeutua.

– Jos enemmistöpäätös tulee, se on asia erikseen. Nyt pitää vaikuttaa siihen, ettei sitä tule, Soini sanoo.

Soini kannattaa vahvasti jatkossakin ns. Dublin-menettelyä, jossa periaatteena on, että turvapaikanhakijan ensimmäisenä vastaanottanut EU-maa käsittelee asian loppuun.    

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme