Mainos
Mainos

Soini: Turvapaikka-asiasta lähetettävä nyt selvä viesti

Ulkoministeri Timo Soini vaatii selvempää viestiä turvapaikanhakijoiden lähtömaihin.

– Vetovoimatekijät ovat lisääntyneet, turvapaikanhakijoiden määrä on lisääntynyt, ja tästä pitää antaa selvä signaali ulkopuolelle: rajoja valvotaan, sääntöjä noudatetaan, todellisessa hädässä olevia autetaan mutta ne joilla asiat ja motiivit eivät täyty - heidät palautetaan.

Soini puhui Helsingissä suurlähettiläspäivien yhteydessä sekä medialle että suurlähettiläille. Keskustelu suurlähettiläiden kanssa ei ollut julkista, mutta maahanmuuttoasiat nousivat siinäkin esiin.

Soinilla oli kitkerää palautetta myös sisäministeri Petteri Orpolle, kun häneltä kysyttiin miten Orpon olisi pitänyt toimia pakolaisten edelleenlähettämiskysymyksessä EU:n sisällä.

– Olisi pitänyt toimia niinkuin hallitusohjelma edellyttää.

Eli Orpon ei olisi pitänyt suostua näihin vaatimuksiin?

– Niin, tällainen taakanjakojärjestelmä ei ole se järjestelmä jolla saadaan parhaita tuloksia aikaan. Tilannehan on vakava, eikä perussuomalaisetkaan halua tai hyväksy että ihmiset hukkuvat, Soini vastaa.

– Kantamme on, että jos täytät kriteeristön, saat turvapaikan, mutta se on nyt ihan selvä että siellä on ihmiset taloudellisista syistä liikkeellä, eikä se että tämän asian tuo ilmi ja uskaltaa sanoa, voi aiheuttaa mitään leimaa otsaan.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme