Mainos
Mainos

Soini: Ulkomaalaislaista tarkempi - stop rasismikohulle

Timo Soini (kuva:Lehtikuva)

Perussuomalaiset haluavat ulkomaalaislaista yksiselitteisemmän. Lain tarkoitus on yhdenmukaistaa suomalainen turvapaikanhakumenettely muiden EU-maiden säädösten kanssa. Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini sanoo, että laki ei anna riittäviä perusteita viranomaisille tehdä töitä.

- Se pitää olla niin yksiselitteinen ja tarkkarajainen, että maahanmuuttoviranomaiset, poliisi, tulli ja ihmisoikeusjärjestöt, kaikki, jotka ovat tämän asian kanssa tekemisissä, pystyvät nojaamaan toimintansa lakiin, ettei näitä asioita tulevaisuudessa käsitellä hallinto-oikeuksissa ja sitten myöhemmin korkeimmassa hallinto-oikeudessa.

Lainmuutokset tullaan näillä näkymin hyväksymään, vaikka Perussuomalaiset niitä vastustavatkin.

- Vastustamme lakia ainoastaan sen takia, ettei se ole tarpeeksi tarkkarajainen, Soini tähdentää.

"Timo Soini ei ole rasistinen"

Soini kommentoi Huomenta Suomen vierailunsa aikana myös puoleensa rasismikohua. Eilen hän irtisanoutui edeskunnan edessä rasismista, ja vakuuttaa seisovansa vankasti sanojensa ja tekojensa takana.

- Minun puheitani ei tarvitse tulkita jälkikäteen. Sanon sen tässäkin aivan suoraan, että Timo Soini ja Perussuomalainen puolue ei ole rasistinen. Itse en käytä rasistista kieltä, itse en kannata rasismia. Päinvastoin minulla on paljon maahanmuuttajaäänestäjiä katolisen seurakunnan kautta.

Perussuomalaisten puheenjohtaja sanoo pitävänsä kohtuuttomana sitä, että perussuomalaisiin on lyöty rasistinen leima. Hän tähdentää, ettei voi olla jatkuvasti oikomassa puolueensa jäsenten sanomisia.

- On parempi, että nyt jäähdytellään näitä rasismipuheita. Minä johdan puoluetta, mutta ei sitä keneltäkään voi kohtuudella odottaa, että pitäisi jatkuvasti selittellä ja oikoa jokaisen rivijäsenen kommentteja. Eikä tarvitsekaan. Itse en käytä rasistista kieltä, itse en käytä ihmisvihamielistä kieltä.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot