Mainos
Mainos

Soini vaatii ilmatilaloukkauksista selitystä - Venäjä testaa naapureiden valmiutta

Ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Timo Soini  (ps) vaatii venäläisiltä selitystä toistuviin ilmatilaloukkauksiin. Soini uskoo, että asia nousee esille myös ulkoministeritasolla. 

– Vaadimme voimakkaita selityksiä.  Ulkoministeri ja ulkoministeriö on se taho, joka tähän voimakkaan kannan ottaa. 

Eduskunnan ulkoasiainvaliokunta tapasi aamupäivällä tasavallan presidentin Mäntyniemessä. Ukrainan kriisin lisäksi keskusteluissa nousivat esiin myös ilmatilaloukkaukset. 

Soini ei usko ilmatilaloukkausten liittyvän viikonvaihteen suureen kansainväliseen merisotaharjoitukseen Turussa. Selitys löytyy Soinin mukaan Ukrainan kriisistä. 

– Tämä on selvää, että tämä liittyy laajempaan Ukraina-konfliktiin. Venäjä testaa rajanaapureidensa valmiutta, Soini arvioi.

Soinin mukaan tapaukset eivät ole vahinkoja. 

- Kyllä viimeinen varsinkin oli täysin selvä. On vaikea uskoa, että ammattilentäjät tekevät tälläisiä vahínkoja, että joudutaan käymään vierellä kehottamassa, että ollaan väärällä puolella.

Ulkoasianvaliokunnan puheenjohtaja Timo Soini on tänään MTV Uutisliven vieraana kello 15Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme