Mainos
Mainos

Soini vaatii Natosta kansanäänestystä

Soini on huolissaan myös tiedotusvälineiden puolueettomuudesta Naton suhteen sen jälkeen kun Helsingin Sanomat ilmoitti kannattavansa jäsenyyttä sotilasliitossa.

Perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin mielestä Suomen mahdollisesta Nato-jäsenyydestä on päätettävä kansanäänestyksellä. Näin tehtiin aikoinaan EU:hun liityttäessäkin, ja sotilasliittoratkaisulla olisi Soinin mukaan vähintään yhtä dramaattiset seurausvaikutukset Suomelle kuin unionijäsenyydellä.

Soini vaatii myös, että ensi kevään eduskuntavaaleissa Nato-jäsenyydestä on puhuttava suoraan ja rehellisesti. Hänen oma mielipiteensä liittoutumisesta on kielteinen.

- Suomi on menestyksekkäästi ja tuloksellisesti harjoittanut puolustuspolitiikkaa olematta sotilasliiton jäsen. Tällä raiteella on syytä pysyä. Tulevaisuuden turvallisuuspolitiikassa tarvitaan enemmän lääkäreitä kuin tuomareita, Soini sanoi vieraillessaan Vimpelissä ja Kokkolassa tänään.

Soinin mukaan Suomella voi olla merkittävä rooli kansainvälisessä turvallisuuspolitiikassa vain puolueettomana sovittelijana ja sillanrakentajana - ei pienenä osana jotakin sotilasliittoa, jonka päätöksiin sillä ei ole todellista vaikutusvaltaa, mutta jonka linjaan se joutuu sitoutumaan.

Hän on huolissaan myös tiedotusvälineiden puolueettomuudesta Naton suhteen sen jälkeen kun Helsingin Sanomat ilmoitti kannattavansa jäsenyyttä sotilasliitossa.

- Jos EU-jäsenyyden junttauksesta otetaan mallia, ei tasapuolisuudesta ole kyllä toiveita. Suomen EU-jäsenyyden pakkosyöttö oli häpeällinen osoitus siitä, kuinka vahtikoirasta tulee vetokoira.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme