Mainos
Mainos

Soini vaatii ryhtiliikettä politiikan tutkimukseen

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini suomii politiikan tutkijoita.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini vaatii politiikan tutkijoilta kriittisempää otetta työhönsä. Soinin mukaan suomalainen tutkimus on kuntokartoituksen tarpeessa, koska se näyttää olevan lähinnä vaalitulosten ja gallupien kommentoimista ja vallitsevan eliitin toiminnan eriasteista oikeuttamista.

Liedossa puhunut Soini sanoi, että politiikan tutkijoista kuuluu vain silloin kun he tilauksesta käyvät todistamassa tiedotusvälineissä ja hallituksen tiedotustilaisuuksissa, että vallanpitäjien kanta on oikea.

Viimeksi tämä on Soinin mielestä tullut ilmi EU-kansanäänestysasiassa, jossa suuri osa tutkijoista todisti, että perustuslakisopimuksen mukanaan tuomat muutokset eivät ole merkittäviä, vaikka totuus on täysin toinen.

Soini vaatii myös analyysiä siitä, miksi Suomessa kaikki vanhat puolueet ovat valmiita toistensa kanssa hallitukseen. Hänen mukaansa missään muussa Euroopan maassa ei olisi ollut mahdollinen niin sanottu sateenkaarihallitus, jossa entiset kommunistit ja kokoomus istuivat hallituksessa vuosikausia sulassa sovussa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme