Mainos
Mainos

Soini valmis neuvottelemaan vaikka ympäri yön

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini arvioi, että Portugalin tukeminen on suurin kolmea suurta puoluetta erottava kysymys. Hän tapasi hallitustunnustelija Jyrki Kataisen (kok.) aamupäivällä.

– Tässä päästään hyvin eteenpäin, jos tämä Portugali-kysymys saadaan ratkaistua. Katainen katsoo, mikä on tilanne, ja hän tekee päätökset. Hänellä on mandaatti. Me olemme vastauksemme antaneet ja olemme valmiit neuvottelemaan vaikka ympäri yön, Soini sanoi poistuessaan valtioneuvoston juhlahuoneistosta.

Katainen on tavannut Smolnassa puolueiden edustajia aamusta lähtien. SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilaisen mukaan tapaamisessa ei puhuttu mitään eurositoumuksista eikä hallituspohjasta, vaan keskityttiin kotimaisiin talouden ja työllisyyden kysymyksiin. Tunnustelujen jatkon hän sanoi olevan Kataisen käsissä.

Kokoomus julkistaa vastauksensa iltapäivällä, eikä eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pekka Ravi ei halunnut millään tavalla kommentoida perussuomalaisten kielteistä kantaa Portugalin tukipakettiin.

Katainen kertonee tänään tai huomenna, mitkä puolueet aloittavat varsinaiset hallitusneuvottelut.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme