Mainos
Mainos

Soini: Vanha meno ei voi jatkua - ei Suomessa eikä EU:ssa

Perussuomalaisten Timo Soini vakuuttaa, että Suomessa ei mennä enää vanhojen puolueiden ehdolla. Vaalien suurin voittaja ja suoranainen ääniharava Soini sanoo, että vaaleja pidetään sen vuoksi, että poliittinen linja voi muuttua.

Hallitusneuvotteluista on monella taholla povattu vaikeita. Moni suuren puoleen edustaja, esimerkiksi SDP:n Eero Heinäluoma, on sanonut, että vaalituloksen perussuomalaisten paikka on hallituksessa.

– Siitä lähdetään, että tällaisella vaalituloksella täytyy päästä hallituspöytään. Se on selvää, ettei me mennä sinne vanhojen puolueiden ohjelmia hyväksymään, vaan viemään omamme. Sitten neuvotellaan.

Samalla Huomenta Suomessa vieraillut Soini torppaa epäilyt, joiden mukaan puolueen uutta ennätyssuurta eduskuntaryhmää olisi poikkeuksellisen vaikea hallita. Esimerkiksi aamun Ilta-Sanomat povaa että Soinilla on joukoissaan pitelemistä, jos mahdollisissa hallitusneuvotteluissa otetaan rakentava asenne kumppaneihin.

Soinin mukaan perussuomalaiset tulevat laittamaan Suomen kansan etusijalle, mikä näkyy myös puolueen EU-linjauksissa. Hänen mukaansa ylhäältä ohjailu ei ole onnistunut tapa tehdä politiikkaa.

– Euroopan unionin politiikka ei toimi, sitä olen yrittänyt puhua monta vuotta. Suomen nettomaksuosuutta ja Brysselistä ohjailua ei voida syventää. Ei tässä kuitenkaan yhtäkkiä erota mistään, Soini sanoo.

Perussuomalaiset kahdeksankertaistivat eduskunnan paikkamääränsä neljässä vuodessa. Soinin mukaan puolueen nousu alkoi vuonna 2008 kunnallisvaaleista.

– Tämä on muhinut kansan syvissä riveissä. Suomalaisessa yhteiskunnassa on tapahtunut syvällinen oivaltaminen. Perinteiset arvot ovat tärkeitä, ja kun niitä uskaltaa julkisesti puolustaa, niin saa tukea. Meidän linjamme Eurooppa-politiikan, sosiaalisen oikeudenmukaisuuden, suomalaisen työn ja yrittämisen suhteen on ollut selkeä, summaa Timo Soini puolueensa menestymisen salaisuuksia.

– Meidän voiton lisäksi vaalituloksessa on paljon mielenkiintoista. Vihreät romahti, (vasemmistoliiton Paavo) Arhinmäen asema on mielenkiintoinen. Suomi pärjää kuitenkin aina, siitä ei ole kysymystäkään. Kaikki ei myöskään muutu heti 180 astetta, Soini sanoo.

Katso perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin haastattelu: (Huomenta Suomi 18.4.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme