Mainos
Mainos

Soini: Venäjän musta lista oli odotettu

Venäjän kokoama 89 nimen musta lista EU-maiden poliitikoista liittyy tuleviin pakoteneuvotteluihin, ulkoministeri Timo Soini (ps.) arvioi. Hän sanoo, että samalla lista on vastatoimi EU:n henkilöpakotteisiin, jotka kohdistuvat venäläisiin.  

Soini pitää Venäjän reaktiota odotettuna, eikä hänen mielestään asiaa pidä ylidramatisoida. Soinin mukaan asiaa ei oteta esille Venäjän kanssa. Soinin mukaan EU:n ulkoministerit eivät ole keskustelleet mustasta listasta, eikä asian takia ole syytä ylimääräiseen kokoukseen.  

Listalla on suomalaisista europarlamentaarikko Heidi Hautala (vihr.). Listan henkilöiltä on evätty pääsy Venäjälle.  

– Hautala on kommentoinut asiaa fiksusti ja maltillisesti, enkä lähde hänen puolestaan arvioimaan syitä. Ministeriö otti eilen häneen yhteyttä, Soini sanoo.  
Hautala sanoi perjantaina, että listalla on henkilöitä, jotka ovat tiukimmin toimineet Venäjän Ukrainan sotaa vastaan. Hän arvioi, että tavoitteena on heikentää EU:ta pakotepäätöksissä.  

EU:n jäsenvaltiot päättävät pian Venäjän-vastaisista pakotteista. Soini sanoo, että pakotteiden kohtalo riippuu kehityksestä Ukrainassa.  

– Positiivista on, että tulitauko on pääosin pitänyt. En halua olla pessimisti, mutta silti tilanteen suhteen on vaikea olla kovin optimistinen, Soini sanoo.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme