Mainos
Mainos

Soini: Veronkevennysten tasapuolisuus silmänkääntötemppu

Oppositiojohtajat Timo Soini (ps ) ja Jutta Urpilainen (sdp) moittivat molemmat ensi vuoden veronkevennyksiä epäoikeudenmukaisiksi.

Kevennyksiä olisi heidän mukaansa pitänyt kohdentaa enemmän kaikkein pienituloisimmille.

- Kotiäidit, työttömät ja sairaat jäävät veronkevennysten ulkopuolelle. Se ei mielestäni ole oikeudenmukaista, toteaa Urpilainen.

Soini sen sijaan moittii mediaa siitä, että hallitus päästettiin kuin koira veräjästä veronkevennysasiassa.

- Hallitus onnistui tekemään jonkin tiedotuksellisen silmänkääntötempun. Veronkevennykset eivät jakaudu tasaisesti kaikkiin tuloluokkiin. Suomen verotuksessa se tarkoittaa, että suurituloiset saavat enemmän, Soini pohtii.

Urpilainen antaa hallitukselle kuitenkin pienen synninpäästön.

- Olen iloinen siitä, että Vanhasen toinen hallitus kuunteli opposition ääntä ja muutti talousarvioesitystään hieman parempaan suuntaan. Sitä linjaa, mitä Katainen ehdotti, muutettiin hieman sosiaalisesti oikeudenmukaisempaan suuntaan.

Itse Urpilainen olisi tyytynyt hieman pienempiin ja eri tavalla kohdennettuihin veronkevennyksiin, ja säästänyt varoja tulevaisuusinvestointeihin, kuten koulujärjestelmän ja terveydenhuollon parantamiseen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme