Mainos
Mainos

Soini: Veronkevennysten tasapuolisuus silmänkääntötemppu

Oppositiojohtajat Timo Soini (ps ) ja Jutta Urpilainen (sdp) moittivat molemmat ensi vuoden veronkevennyksiä epäoikeudenmukaisiksi.

Kevennyksiä olisi heidän mukaansa pitänyt kohdentaa enemmän kaikkein pienituloisimmille.

- Kotiäidit, työttömät ja sairaat jäävät veronkevennysten ulkopuolelle. Se ei mielestäni ole oikeudenmukaista, toteaa Urpilainen.

Soini sen sijaan moittii mediaa siitä, että hallitus päästettiin kuin koira veräjästä veronkevennysasiassa.

- Hallitus onnistui tekemään jonkin tiedotuksellisen silmänkääntötempun. Veronkevennykset eivät jakaudu tasaisesti kaikkiin tuloluokkiin. Suomen verotuksessa se tarkoittaa, että suurituloiset saavat enemmän, Soini pohtii.

Urpilainen antaa hallitukselle kuitenkin pienen synninpäästön.

- Olen iloinen siitä, että Vanhasen toinen hallitus kuunteli opposition ääntä ja muutti talousarvioesitystään hieman parempaan suuntaan. Sitä linjaa, mitä Katainen ehdotti, muutettiin hieman sosiaalisesti oikeudenmukaisempaan suuntaan.

Itse Urpilainen olisi tyytynyt hieman pienempiin ja eri tavalla kohdennettuihin veronkevennyksiin, ja säästänyt varoja tulevaisuusinvestointeihin, kuten koulujärjestelmän ja terveydenhuollon parantamiseen.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot