Mainos
Mainos

Soininvaara: Ei lisää valtion velkaa

Vihreän liiton puheenjohtaja Osmo Soininvaara ihmettelee Keskustan ehdotusta lisätä valtion velkaa. Taloustilanne on hyvä ja väestön ikäjakaumakin edullinen, Soininvaara muistuttaa.

Vihreän liiton puheenjohtajan Osmo Soininvaaran mielestä valtion velanottoa ei pidä lisätä keskustan esittämällä tavalla, vaan kuntien palvelut pitää turvata muilla keinoilla.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajan Mauri Pekkarisen ehdotuksen mukaan valtion tulisi mieluummin ottaa lisää lainaa kuin sysätä talousvaikeudet kuntien niskoille.

Soininvaara muistuttaa, että Suomen taloustilanne on hyvä ja väestön ikäjakautuma vielä toistaiseksi edullinen ennen suurten ikäluokkien siirtymistä eläkkeelle.

Hän ihmetteli julkistamassaan kannanotossa, mitä tehdään huonoina aikoina, jos hyvinä aikoina otetaan velkaa. Soininvaara tulkitsi Pekkarisen esityksen kanssa samansuuntaiseksi SDP:n puoluesihteerin Eero Heinäluoman näkemyksen, jonka mukaan budjettiin tulisi lisätä työllisyysrahoja samalla kun sairausvakuutusmaksun korotus pitäisi jättää toteuttamatta.

Soininvaaran mielestä kuntien aseman parantaminen on keskeistä. Ylivoimainen enemmistö suomalaisista pitää hyviä palveluja tärkeämpinä kuin verojen alentamista.

Hän arvioi valtiovarainministeriön budjettiesityksen vaarantavan kuntien palvelutasoa olennaisesti pakottamalla kunnat noin 3000 hengen supistuksiin.

Soininvaara esittää laajaa yhteistyötä budjettilinjausten korjaamiseksi. Kun sekä keskusta että sosiaalidemokraatit ovat esittäneet veronalennusten suuntaamista pienipalkkaisten hyväksi, näin olisi myös tehtävä viimeistään eduskunnassa.

(MTV3-STT)

Kuntaministeri Martti Korhonen vaatii jopa esitettyjen veronkevennysten peruuttamista, jotta kuntien rahoitus turvattaisiin.

(Seitsemän uutiset 07.08.2002)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot