Mainos
Mainos

Soininvaara haluaa uudet vaalit Helsinkiin ja Vantaalle

Kuntavaalien äänikuningas, vihreiden helsinkiläinen valtuutettu Osmo Soininvaara haluaa, että Helsingin ja Vantaan yhdistyessä alueella järjestettäisiin uudet vaalit jo kahden vuoden kuluttua.

Soininvaaran mielestä Helsingin velvollisuus on ottaa Vantaa vastaan, jos se haluaa liitosta. Hän sanoo tänään ilmestyneessä Vihreä Lanka -lehdessä, että yhdistyminen olisi toteutettava nopeasti, koska molemmat organisaatiot halvaantuvat odotellessa.

- Tässä kannattaisi tähdätä esimerkiksi siihen, että alueella olisi uudet kunnallisvaalit kahden vuoden kuluttua, Soininvaara sanoo.

Soininvaaran mielestä valtuustojen yhdistäminen kesken valtuustokauden ei ole mahdollista yhdistettävien kaupunkien suuren koon vuoksi.

Kokoomuksen ja vihreiden menestyksen on uskottu vauhdittavan kaupunkien yhdistämistä.

Vantaan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, kansanedustaja Tapani Mäkinen (kok.) taas vaati neuvoa-antavan kansanäänestyksen pitämistä ennen kuin lopullisesti päätetään Helsingin ja Vantaan yhdistämisestä.

Sitä ennen Vantaan pitää lähteä tekemään Helsingin kanssa selvitystä yhdistymisen hyödyistä ja haitoista, jotta myös vantaalaiset näkemykset tulevat otetuksi huomioon. Kun edut ja haitat on selvitetty, pitää asia viedä kuntalaisten arvioitavaksi järjestämällä neuvoa-antava kansanäänestys.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme