Mainos
Mainos

Soininvaara: Hoitajapula uhka terveydenhuollolle

Hoitajapula on peruspalveluministeri Osmo Soininvaaran mielestä varsinainen uhka Suomen terveydenhuollon tulevaisuudelle. Lääkäripulasta selvitään hänen mielestään lisäämällä lääkäreiden koulutusta ja ottamalla jonossa olevia pyrkijöitä lisää tiedekuntiin.

Soininvaaran mielestä hoitajapula on pahempi kuin lääkäripula.

Meneillään olevan lääkärilakon loppumiseen Soininvaara suhtautuu pessimistisesti. -Uskon, että olemme valitettavasti vasta lakon puolessa välissä, totesi Soininvaara. Kunnallinen terveydenhuolto on Suomessa Soininvaaran mielestä niin eriarvoista, että suomalaisen kannattaa valita asuinpaikkansa sairauksiensa mukaan. Siihen nähden, miten vähän rahaa meillä on siihen käytetty, meillä on kuitenkin erittäin korkeatasoinen terveydenhuolto, totesi Soininvaara. Soininvaara puhui terveydenhuollon suuntaa ja rahoitusta pohtineessa seminaarissa Helsingissä tiistaina. Seminaarin oli järjestänyt mediayritys Wellmedia.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme