Mainos
Mainos

Soininvaara huolissaan ympäristöpolitiikan tilasta

Vihreän liiton puheenjohtaja Osmo Soininvaara on huolissaan ympäristöpolitiikan tilasta Suomessa. Hänen mielestään sitä uhkaa takatalvi nyt, kun vihreät eivät enää ole hallituksessa.

Soininvaaran mukaan välillä tulee tunne, että olisi meneillään yleishyökkäys ympäristöarvoja vastaan. Soininvaara puhui tänään alkaneessa vihreän liiton valtuuskunnan kokouksessa Espoossa. Hän epäili, että liito-oravat joutavat nyt Siperiaan, hiilivoima halutaan takaisin kunniaan ja kaavoista valittaminen halutaan kieltää.

-Etelä-Suomen metsissä ei tarvita suojelua, vaan moottorisahaa. Kalankasvatuksen on saatava kuormittaa Itämerta ja risupaketti muuttui jätteidenpolttopaketiksi, Soininvaara luetteli.

-Hyökkäyksen kohteeksi eivät ole joutuneet vain vihreät, vaan myös tuomioistuimet. Voin julkisesti ilmoittaa, etteivät vihreät ole soluttaneet korkeinta hallinto-oikeutta.

Terveydenhuollon lisärahat vaarassa

Luonnonsuojelu on vihreiden puheenjohtajan mukaan sekin hyvää taloudenpitoa. Uuden talouden työpaikat sijoittuvat sinne, missä yritysten avainhenkilöt haluavat asua. Soininvaara muistutti lisäksi luontoon perustuvasta matkailusta ja korkeatasoisen ympäristöpolitiikan merkityksestä maan kansainvälisessä maineessa.

Soininvaaran mielestä myös yksimielisyys terveydenhuollon tarpeista on karisemassa. On muodikasta luvata veronalennuksiin ne rahat, joita tarvittaisiin tähän tarkoitukseen.

-Suomalaisen terveydenhuollon kannalta seuraavat kolme kuukautta ovat ratkaisevia. Tärkeätä on, mitä tapahtuu eduskuntavaaleissa ja aivan ratkaisevaa on, mitä tapahtuu hallitusneuvotteluissa.

Itälän veronalennuskaavailuille kritiikkiä

Soininvaara irvaili kokoomuksen puheenjohtajan Ville Itälän veronalennuskaavailuille.

-Itälän kokoomus tuntuu lupaavan yhteensä 3,3 miljardin euron veronalennukset: kaksi miljardia tuloveroon, 350 miljoonaa työnantajamaksuihin ja miljardi alkoholiveroon.

-Tätä kannattaa verrata kokoomuksen entisen puheenjohtajan valtiovarainministeri Sauli Niinistön talousnäkemyksistä antamiin madonlukuihin. Näillä veroilla ja näillä menoilla päädyttäisiin ensi vuonna peräti 1,5 miljardin euron valtiontalouden alijäämään.

-Ei olisi uskonut, että näin nopeasti tulisi ikävä Niinistöä, Soininvaara letkautti.

Hän ikävöi myös toista kokoomuksen entistä puheenjohtajaa Harri Holkeria, jonka johtama työryhmä on laatinut suunnitelman Suomen kehitysyhteistyövarojen nostamisesta 0,7 prosenttiin kansantuotteesta vuoteen 2010 mennessä. Itälän pehmo-kokoomus ei ole Soininvaaran mukaan varautunut antamaan tähän tarkoitukseen euroakaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme