Mainos
Mainos

Soininvaara kehottaa vastustamaan Buttiglionen valintaa

Osmo Soininvaaran mielestä Rocco Buttiglionen valinta veisi naisten aseman kohti keskiaikaa.

Vihreän liiton puheenjohtaja Osmo Soininvaara vetoaa kokoomuksen ja keskustan europarlamentaarikoihin, että he eivät olisi ensi viikolla tukemassa italialaisen Rocco Buttiglionen valintaa EU:n sisä- ja oikeuskomissaariksi. Hänen mielestään Buttiglionen valinta veisi naisten aseman kohti keskiaikaa.

- On tärkeää, että kaikki 14 suomalaista europarlamentaarikkoa edustavat parlamentissa pohjoismaisia arvoja. Puolueilla ei voi olla erilaista ihmisoikeuspolitiikkaa Suomessa ja europarlamentissa, korosti Soininvaara kannanotossaan.

Soininvaara muistutti, että komissio on ilmoittanut valvovansa ihmisoikeussopimusten täytäntöönpanoa. Hänen mielestään tämä toiminta ei vaikuta uskottavalta, jos sitä on johtamassa henkilö, jonka käsitys ihmisoikeuksista ja esimerkiksi naisten ja sukupuolisten vähemmistöjen asemasta on jokseenkin erikoinen.

- Äänestys Buttiglionen asemasta tulee ilmeisesti olemaan hyvin tiukka. Keskustan ja kokoomuksen europarlamentaarikot saattavat ratkaista äänestyksen tuloksen, hän huomautti.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme