Mainos
Mainos

Soininvaara: Lapsilisäkorotuksiin ei rahaa

Peruspalveluministeri Osmo Soininvaaran mukaan sosiaali- ja terveysministeriö ei esitä budjettiin lapsilisien korottamista. Muutoksia ei ole myöskään tulossa lapsilisien yksinhuoltajakorotukseen.

Soininvaara perustelee tilannetta sillä, ettei ministeriö voi joustaa budjetissaan, koska eduskunta sitoi ministeriön rahoja viime budjettikierroksella. Soininvaaran mukaan ministeriö on jo ylittänyt raaminsa 2,5 miljardilla markalla.

Soininvaara väläyttää kuitenkin mahdollisuutta, että lapsilisien maksattaminen voitaisiin ulottaa 17-vuotiaisiin.

Puheenjohtajapörssikin esillä

Ministeri Soininvaara puhui tänään Vihreän liiton valtuuskunnan kokouksessa Turussa. Kokouksessa puitiin myös puolueen puheenjohtajakysymystä. Puolueen sääntöjen mukaan nykyinen puheenjohtaja Satu Hassi ei voi asettua enää ehdolle kolmannelle kaudelle.

Soinivaara aikoo kertoa mahdollisesta puheenjohtajaehdokkuudestaan ehkä jo parin viikon kuluessa. Yleisesti uskotaan, että mikäli Soinivaara asettuu ehdolle, hänet myös valitaan Vihreän liiton puheenjohtajaksi.
(MTv3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme