Mainos
Mainos

Soininvaara: Perusturva ei houkuttele jäämään työttömäksi

Perusturva on Suomessa niin heikko, ettei se houkuttele ketään jäämään työttömäksi, sanoo Sosiaaliturvan uudistuskomitean perusturvajaosta johtava Osmo Soininvaara (vihr.).

- Viimeksi kuluneiden 20 vuoden aikana perusturvalla elävien ansiotaso ei ole noussut ollenkaan siinä määrin kuin koko yhteiskunta ympärillä on vaurastunut. Se johtaa sosiaalisiin eroihin, jotka eivät suomalaiseen tai pohjoismaiseen yhteiskuntaan kuulu, Soininvaara sanoo Huomenta Suomen haastattelussa.

- Kyse on siitä, kuinka ankarin ponnistuksin ihminen suostuu kouluttautumaan ja kuinka, sanottakoon se suoraan, huonoon työsuhteeseen suostuu.

Työsuhteen laatu on oleellista etenkin suurissa kaupungeissa, joissa asuminen on kallista.

- On oikeudenmukaisuusongelma, jos ihminen, joka tekee ahkerasti töitä, ei tule toimeen, Soininvaara snoo.

Soininvaara moittii ammattiyhdistysliikettä siitä, että se vaatimuksillaan sitoo ansioturvan kehityksen perusturvaan. Hänen mukaansa ay-liikkeen vaatimukset eivät paranna kaikkein huono-osaisimpien, perusturvalla elävien asemaa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme