Mainos
Mainos

Soininvaara pitäisi vihreät hallituksessa

Peruspalveluministeri Osmo Soininvaara pitäisi vihreät hallituksessa ydinvoimapäätöksestä riippumatta.

Soininvaara


Vihreän liiton puheenjohtajan, peruspalveluministeri Osmo Soininvaaran mielestä puolueen tulisi pysyä hallituksessa riippumatta uuden ydinvoimalan rakentamista koskevasta päätöksestä. Soininvaara perustelee kantaansa sillä, että suomalaisessa järjestelmässä oppositiossa olevalla puolueella ei olisi mahdollisuuksia vaikuttaa mihinkään.

-Olemme äänestäjillemme velkaa sen, että yritämme toteuttaa niitä asioita joista olemme puhuneet niin tehokkaasti kuin mahdollista. Oppositiosta ei toteuteta mitään, Ylen Lauantaiseura-ohjelmassa vieraillut Soininvaara sanoi. Hän korosti mielipiteen olevan hänen henkilökohtainen näkemyksensä, ja että päätökset hallituspolitiikan jatkosta tekee 40-jäsenisen puoluevaltuuskunnan ja eduskuntaryhmän yhteiskokous.

Soininvaara muistutti jättävänsä ministerin tehtävät 55 työpäivän jälkeen, kun Eva Biaudet (r.) palaa sovitun ministerikierrätyksen mukaisesti tehtäviinsä. Soininvaara on aiemminkin kannattanut vihreiden pysymistä hallituksessa, mutta on kiistänyt esittäneensä että näin on tehtävä täysin eduskunnan ydinvoimapäätöksestä riippumatta.

Hän on katsonut olevan ennenaikaista päättää hallitusyhteistyön jatkamisesta tai lopettamisesta ennen eduskunnan äänestystä. Tänään hän arveli eduskunnan enemmistön olevan kyselyjen perusteella ydinvoiman lisärakentamista vastaan.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme