Mainos

Soininvaara syyttää Itälää vihreiden mustamaalaamisesta

Vihreän liiton puheenjohtaja Osmo Soininvaara pitää kokoomuksen puheenjohtajan Ville Itälän lausuntoja vihreiden huumepolitiikasta tahdittomana loanheittona.

Soininvaaran mielestä Itälä on esittänyt "alatyylisiä vihjailuja ja selkeästi totuuden vastaisia väitteitä" sanoessaan, että vihreät olisivat vastustaneet poliisin oikeutta salakuunnella huumerikollisten puheluita.

-Olemme päinvastoin halunneet poliisin kiinnittävän huomiota huumesodassa ammattimaisiin suurrikollisiin, ja siksi olemme olleet hyväksymässä varsin pitkälle meneviä tutkintakeinoja. Olisimme olleet valmiit ulottamaan nämä oikeudet myös naiskaupan tutkimiseen, varsinkin kun se on voimakkaasti kytköksissä huumerikollisuuteen.

Soininvaara korostaa, että ainoa salakuunteluun liittyvä oikeus, jota vihreät vastustivat, oli Itälän vaatima oikeus kuunnella ja katsella melko vapaasti sivullisten makuuhuoneita sillä perusteella, että joku rikoksista epäilty saattaisi käydä kylässä.

Soininvaara kiistää myös väitteen, ettei hän olisi ministerinä tehnyt mitään huumetestejä koskevan lainsäädännön selkeyttämiseksi, sillä asiaa selvittämään perustettiin kolmikantainen työryhmä.

Soininvaara muistuttaa kannanotossaan, että hallituksen koko huumepolitiikan koordinointi kuuluu peruspalveluministerille, ja että hän esitteli iltakoululle hallituksen huumepolitiikan kokonaisuuden.

Ministerin vastuulla ollut hoito- ja valistuslinja onkin Soininvaaran mielestä tuottanut hyviä tuloksia. -Itälän vastuulla oleva pamppulinja ei ole onnistunut yhtä hyvin. Poliisin oman ilmoituksen mukaan huumeiden tarjonta vain lisääntyy. Huumeiden hinnat eivät ole katukaupassa nousseet, mikä osoittaa, että käytön väheneminen ei johdu siitä, että pamppulinja olisi onnistunut vähentämään tarjontaa, vaan siitä, että valistuslinja on onnistunut vähentämään kysyntää.

Soininvaara korostaa, että vihreä eduskuntaryhmä on ollut kokonaisuudessaan ja yksimielisesti harjoitetun huumepolitiikan takana. Sen sijaan Itälä ei hänen mukaansa ole onnistunut saamaan omiaan hallituksen taakse. -Kokoomuslaiset ovat vastustaneet juuri sitä osaa huumepolitiikasta, jonka tulokset ovat olleet parhaat.

Soininvaara torjuu vihreiden huumemyönteisyyteen liittyviä epäilyjä viittaamalla myös Helsingin Sanomien vaalikoneeseen, jonka mukaan 98 prosenttia vihreiden eduskuntavaaliehdokkaista vastustaa kevyiden huumeiden sallimista.

Vihreä Liitto irtisanoutui aiemmin nuorisojärjestönsä puheenjohtajan Markus Draken huumemyönteisistä lausunnoista. Lisää päänvaivaa ovat tuoneet muutamat Suomen kannabisyhdistyksen sivuilla huumekantojaan esitelleet ehdokkaat. Heidän joukossaan on myös puolueen varapuheenjohtaja Rosa Meriläinen.

Kommentoi

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot