Mainos
Mainos

Soininvaara toivoo uusia kannattajia vasemmistosta

Vihreiden puheenjohtaja arvioi, että Vasemmistoliitto on nykyisin niin hajanainen, että osa sen kannattajista voisi hakeutua vihreisiin.

Vihreiden puheenjohtaja Osmo Soininvaara hakee puolueelleen uutta kannattajakuntaa Vasemmistoliitosta.

Vihreän liiton puoluevaltuuskunnalle puhuneen Soininvaaran mukaan vasemmistoliitto on nyt hajanainen, ja Soininvaara uskoo osan puolueen kannattajista voivan hyvinkin hakeutua vihreisiin.

Soininvaara toivoi myös itselleen vastaehdokkaita toukokuiseen puheenjohtajavalintaan. Hänen mielestään puoluekokouksella tulisi aina olla vaihtoehtoja. Soininvaara on valittu kaksi kertaa aiemmin vihreiden puheenjohtajaksi, molemmilla kerroilla ilman vastaehdokkaita.

Soininvaara perusteli päätöstään hakea jälleen puheenjohtajaksi sillä, että hän ei ole havainnut vihreiden piirissä toiveita muuttaa puolueen peruslinjaa. Hän asetti tavoitteeksi vihreiden pääsyn takaisin hallitukseen seuraavien eduskuntavaalien jälkeen.

Keskusteluun eläkeläisten äänioikeudesta Soininvaaralla oli oma ehdotuksensa. Hän sanoi, ettei äänioikeutta pidä viedä keneltäkään, mutta vanhemmille tulisi antaa oikeus äänestää alaikäisten lastensa puolesta.

- Näin vaaleilla ilmaistu tahto vastaisi paremmin koko väestön toiveita, Soininvaara sanoi.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 12.02.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme