Mainos
Mainos

Soininvaara tyynenä

Vihreille häämöttänyt selvä tappio kääntyi heti ensimmäisen ennusteen tultua parin-kolmen paikan voitoksi. Vihreiden puheenjohtaja Osmo Soininvaara ei tilastotieteen eksperttinä vihreille hätkähtänyt ennakkoäänten perusteella vielä murheelliselta näyttäneistä luvuista.
-Sanoin heti luvut nähtyäni, että tuloshan on parempi kuin viimeksi. On se ihme, että nämä ennusteihmiset eivät opi tätä koskaan, vaikka edellisissä vaaleissa nähtiin aivan sama tilanne, Soininvaara päivitteli.

Vihreille onnistuneen vaaliliiton ansiosta Pohjois-Karjalassa Tarja Cronbergille saamaa paikkaa Soininvaara piti tärkeänä uutena aluevaltauksena puolueelleen. Aiemmin ei Itä-Suomesta ole vihreitä eduskuntaan noussut. Soininvaaran mukaan vihreiden ympärillä pyörineestä huumekohusta oli kuitenkin puolueelle selvää vahinkoa, joka maksoi eduskuntapaikkoja.

Ongelmaehdokas Markus Drake sai muutamia satoja ääniä. -Näillä hän tietenkin korvaa kaiken aiheuttamansa vahingon, vihreiden puoluesihteeri Ari Heikkinen vitsaili.

Kallis: Tulos siedettävä

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Bjarne Kallis piti puolueensa tulosta siedettävänä. Kannatus nousi ja vaaliliittojen vähyydestä huolimatta puolue välttyi rökäletappiolta. Kallis oli kuitenkin harmissaan siitä, että kymmenien tuhannen äänten lisäyksestä huolimatta paikkoja meni.

Hän myönsi, että Uudellamaalla vaaliliitossa epäonnistuttiin, kun perussuomalaisten Timo Soini nappasi kristillisdemokraattien Jouko Jääskeläisen paikan.
-Ilman vaaliliittoa Jääskeläinen olisi mennyt läpi, Kallis murehti. Yhtä murheissaan hän oli Leea Hiltusen ja Sakari Smedsin putoamisesta.

Perussuomalaiset teki ihmeen

Perussuomalaiset teki tempun, jota ei uskottu mahdolliseksi ja triplasi eduskuntaryhmänsä. Puolueen puheenjohtaja Timo Soini ei vielä iltakymmeneltä ollut valmis paukuttelemaan henkseleitään, mutta paljoa ei puuttunutkaan.
-Ei nyt nuolaista vielä ennen kuin tipahtaa, Soini tokaisi naama peruslukemilla, vaikka ennuste näytti jo puolueelle peräti kahta lisäpaikkaa. Jymy-yllättäjän Tony Halmeen lisäksi myös Soini itse otti paikan Uudeltamaalta ja pieneen tuuletukseenkin oli aihetta.

RKP:n puheenjohtaja Jan-Erik Enestam katsoi puolueensa sentään hieman kirineen ensimmäisistä lukemista, jotka povasivat RKP:lle peräti neljän paikan tappiota. Enestam myönsi Helsingin vaalipiirin edelleen ongelmalliseksi. Hän jaksoi vielä alkuillasta uskoa, että varasijalla keikkunut Jörn Donner lopulta ottaisi eduskuntapaikan. Näin ei käynyt, ja puolue joutui nielemään karvaan vaalitappion.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme