Mainos
Mainos

Soininvaaran hätähuuto halvemman asumisen puolesta: Miljoona neliötä toimitilaa tyhjillään

Eduskunnan jättävä vihreiden konkaripoliitikko Osmo Soininvaara tylyttää kirjassaan hallituksen lisäksi myös kuntien päätöksentekoa.

Soininvaara oli mukana kuntauudistusta pohtineessa työryhmässä. Uudistus ei edennyt, Soininvaaran mukaan pitkälti puolueiden sisäisistä valtapoliittisista syistä. Kuntauudistus olisi silti tehtävä, Soininvaara vaatii.

Soininvaara parjaa etenkin Helsingin kehyskuntia, jotka tekevät kaikkensa välttääkseen ”kalliita asukkaita”, eli sosiaalihuollon asiakkaita.

– Helsingissä on huono-osaisia suhteessa väkilukuun kaksinkertaisesti niin paljon kuin Kirkkonummella, Sipoossa ja Nurmijärvellä, Soininvaara lataa Jäähyväiset politiikalle -kirjassaan.

Kilpailu paremmasta asukasaineksesta tuottaa Soininvaaran mukaan vain huonoja ratkaisuja. Hän törmää asiaan jatkuvasti Helsingin kaupunginsuunnittelulautakunnan jäsenenä.

– Keskuskunnat kaavoittavat omakotitaloja arvokkaille rannoille, jotka pitäisi jättää yhteiseen käyttöön, tai muuten vain keskeisille paikoille, jotka hyvän sijaintinsa vuoksi tulisi kaavoittaa kerrostaloalueiksi, Soininvaara jatkaa.

Erityisen turhautunut Soininvaara on kaavoitusratkaisuihin, joissa kunnat kampittavat toisiaan. Päätöksenteon joustamattomuus turvottaa myös pk-seudun asuntopulaa.

– Pääkaupunkiseudun kunnissa on yli miljoona kerrosneliötä toimitilaa tyhjillään, eivätkä kunnat anna muuttaa niitä asunnoiksi. Parin miljardin euron pääoma seisoo tyhjän panttina!, Soininvaara kummastelee.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme