Mainos
Mainos

Soittajat löytäneet Myrkytystietokeskuksen

Kesän aikana Myrkytystietokeskukseen on tullut 150-200 puhelua päivässä. Yleensä soittajat haluavat tietoa lääkkeistä.

Suomalaisten yhteydenotot Myrkytystietokeskukseen ovat lisääntyneet selvästi reilun kahden viime kuukauden aikana. Myrkytystietokeskukseen on tullut kesä-elokuussa 150-200 puhelua päivässä. Muina vuodenaikoina kyselyitä on keskimäärin sata päivää kohti.

Lääkäri Mikko Niemen mukaan Myrkytystietokeskukseen soittavia ihmisiä askarruttavat useimmiten lääkkeet. Niiden aiheuttamista myrkytys- ja yliannostusepäilyistä tuli pelkästään heinäkuun aikana noin 400 tiedustelua. Suurin piirtein saman verran kyselyitä oli erilaisista kasveista.

Ensimmäisten ruokasienten ilmestyminen metsiin ei sen sijaan ole vielä näkynyt suuremmalti Myrkytystietokeskuksessa. Niemi kuitenkin arvioi, että näiden soittojen määrä kasvaa, mitä pidemmälle syksyä kohti mennään.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot