Mainos
Mainos

Sokerintuotanto esillä Brysselissä

EU:n kaavailemaa sokerin tuotantokiintiöiden pienentämistä puidaan tänään maatalousministerien kokouksessa Brysselissä. Suomi pelkää, että esitys johtaa sokerintuotannon loppumiseen maassamme.

EU-maiden maatalousministerit kokoontuvat tänään sokerintuotantoa koskevissa keskusteluissa Brysselissä.

Esityksen pääkohdat ovat noin 30 prosentin hinnanlasku, EU:n tuotantokiintiön pienentäminen sekä mahdollisuus siirtää maakohtaisia tuotantokiintiöitä maasta toiseen.

Suomi vastustaa esitystä, jonka se pelkää toteutuessaan lopettavan koko sokerintuotannon maassamme. Suomi on hakenut tukea muilta, heikon tuotannon mailta etelästä ja baltiasta.

Suomi on valmistellut kokoukseen hyvin kriittisiä kantoja, sillä uudistus sotii sitä hyväksyttyä periaatetta vastaan, että viljelyä on voitava harjoittaa koko unionin alueella.

Komission lainsäädäntöesityksen jälkeen asiasta päätetään ensi vuoden puolella määräenemmistöllä.

(MTV3)

(Huomenta Suomi 19.07.2004)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot