Mainos
Mainos

Sokerintuotanto jatkunee Suomessa

Nyt saadut viljelysopimukset riittävät täyttämään Suomen sokerintuotantokiintiön. Lopullinen päätös Säkylän tehtaan tulevaisuudesta tehdään kahden viikon kuluessa.

Sokerintuotannon jatkuminen Suomessa näyttää varmistuvan. Sokeritehdasta pyörittävä Sucros vahvisti tänään, että nyt saadut viljelysopimukset riittävät jo täyttämään Suomen kiintiön.

Yhtiö pyrkii silti hankkimaan vielä lisää viljelysopimuksia, jotta riittävä tuotanto varmistuisi kaikissa olosuhteissa.

Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitto MTK kertoi jo aiemmin tällä viikolla, että viljelijöitä on koossa riittävä joukko, jotta sokeritehtaan toiminta Säkylässä voi jatkua.

Sucroksen mukaan yhtiön edustajat ovat tällä viikolla olleet yhteydessä noin 200 tuotantoa jatkavaan viljelijään, joista noin kolmannes haluaa kasvattaa viljelyalaansa. Lisäksi muutama uusi viljelijä on ilmoittautunut halukkaaksi viljelemään sokerijuurikasta.

Sucros ja sen omistajat tanskalainen Danisco sekä Lännen Tehtaat tekevät lopullisen päätöksen tehtaan tulevaisuudesta kahden viikon kuluessa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme